Goed aan de slag met Microsoft Outlook

Inleiding: wat is Microsoft Outlook en waarom is het zo populair?

Microsoft Outlook is een e-mailapp die al meer dan 25 jaar bestaat. Het wordt veel gebruikt door bedrijven, professionals en particulieren.

Microsoft Outlook is gemaakt in 1996. Het oorspronkelijke doel van het bedrijf was om een e-mailprogramma te maken met de functies van Lotus Notes maar met het gebruiksgemak van Outlook Express, en daarom werd het zo populair.

Het is een standaard geworden in zakelijke omgevingen omdat het functies biedt zoals agenda’s, het plannen van vergaderingen, taken, gedeelde agenda’s voor teamwerk en samenwerking.

Aan de slag met Microsoft Outlook en optimaal profiteren van deze productiviteitstool

Dit zijn de stappen om uw Outlook-account in te stellen:

1. Klik in de linkerbovenhoek op “Bestand” en selecteer vervolgens “Account”.

2. Kies om een nieuw account toe te voegen in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op “Volgende”.

3. Typ uw e-mailadres in het veld “E-mail” in het pop-upvenster dat hierna verschijnt.

4. Typ uw wachtwoord in het veld “Wachtwoord” en bevestig het door het nogmaals in hetzelfde veld te typen.

5. Kies of u dit wachtwoord wel of niet wilt opslaan door “Ja” of “Nee” te selecteren. Als u ja kiest, typt u een naam voor uw wachtwoord in het pop-upvenster dat hierna verschijnt en klikt u vervolgens op ‘Voltooien’. Moeite mee? Volg een outlook training!

Microsoft Outlook-tips om u productiever te maken

Productief zijn is een van de belangrijkste aspecten van werk. Het kan het verschil maken in uw dag en stemming. Dit artikel geeft je enkele tips om je inbox productiever te maken en je de hele dag gemotiveerd te houden.

-Wis je inbox: de eerste en belangrijkste tip is om je inbox leeg te maken door e-mailberichten te sorteren en te verwijderen die je op dit moment niet nodig hebt.

-Maak een nieuwe e-mailmap: zorg ervoor dat je een andere map hebt voor e-mails die verband houden met je taken, zodat je ze later gemakkelijker kunt terugvinden. Op deze manier weet u wanneer het tijd is om e-mails te beantwoorden, in welke map ze thuishoren.

-Maak een lege e-mailmap: Maak indien mogelijk een lege e-mailmap voor e-mails die nergens mee te maken hebben.

www.trainingsvijver.nl